Algemeen

SuConnect heeft als doel om bij te dragen aan het studiesucces van studenten uit Suriname en doet dit door:

 • Pre boarding, in Suriname
  In Suriname kun je deelnemen aan events, waarin je voorlichting krijgt over – onder andere – studie- en beroepskeuze, de Nederlandse cultuur en het wonen in Nederland. Wij bieden de mogelijkheid om jouw netwerk op te bouwen en verbindingen aan te gaan met organisaties, professionals, andere studenten en buddies in Nederland.
 • Onboarding, in Nederland
  In Nederland maak je kennis en bouw je een band op met een nieuw persoonlijk en professioneel netwerk.
 • Boarding
  Je hebt je eigen netwerk opgebouwd en je kunt je goed laten adviseren. Vooral belangrijk; je bent in staat om je studie succesvol af te ronden. De next step is stage lopen en uiteindelijk afstuderen. Wil je dit in Suriname doen, dan helpt SuConnect jou daarbij. Prachtig als je na je studie een passende baan vindt. Wil je dit in Suriname, dan faciliteert SuConnect dat ook graag!

Stukaderen in Nederland is een YouTube-kanaal met informatieve video’s over studeren in Nederland als Surinaams student met als doel de beschikbare Nederlandse informatie toegankelijker te maken voor Surinamers.

Naast informatieve video’s, bestaat het aanbod van Stukaderen in Nederland uit:

  • Advies via e-mail en social media (gratis), zowel in Suriname als Nederland.
  • 1-op-1 online coaching (betaald) voor toekomstige studenten in Suriname.

Bezoek stukaderenin.nl voor meer informatie of maak contact via ikwil@stukaderenin.nl. Vragen kunnen ingezonden worden via Facebook & Instagram.

Studentenverenigingen in Nederland

 • Surinamese Students Abroad (SSA) is momenteel de grootste Surinaamse studentenvereniging in Nederland voor degenen die affiniteit hebben met Suriname en in het bijzonder Suriname (tijdelijk) verlaten voor hun vervolgstudie in Nederland.
  Hun doel is om, door middel van het organiseren van diverse activiteiten die van directe en indirecte meerwaarde zijn voor de gehele Surinaamse studentengemeenschap in Nederland, een sterke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van studenten naast hun studie.
  SSA wil hun leden de kans geven om zich op verschillende gebieden te ontwikkelen, waaronder carrière, sociale vaardigheden, zelfontplooiing en daarnaast de persoonlijke identificatie met de Surinaamse cultuur versterken. Verder oogt SSA competente Surinaamse professionals af te leveren aan de Nederlandse en Surinaamse arbeidsmarkt. Klik hier voor meer informatie.
 • Surinaamse Bèta-Studenten Delft (SUBEST Delft) is een dynamische en educatieve studenten associatie voor (aankomende) technische studenten aan het hoger onderwijs in Delft.
  Middels het organiseren van verscheidene evenementen, pogen wij het fundament te leggen voor de overgang van de Surinaamse scholier naar de Surinaamse young professional. SUBEST Delft biedt (aankomende) studenten de benodigde informatie en ondersteuning tijdens de integratie aan het hoger technisch onderwijs in Delft. Klik hier voor meer informatie.
 • SUHolland is de kersverse Surinaamse studentencommunity van Hogeschool Inholland in Diemen en opgericht door en voor studenten vanuit het Studentsucces Center.
  Hun doel is om (toekomstige) studenten van Inholland te helpen met informatie over verhuizen naar Nederland en studeren in Nederland. Ze bieden ondersteuning bij integratie, organiseren evenementen en workshops, en vormen een hechte gemeenschap om eenzaamheid te voorkomen, studentenwelzijn te bevorderen en studie succes te stimuleren. Daarnaast streven ze naar professionele ontwikkeling en kansen voor opkomende professionals. Samen streven ze naar succes. Klik hier om kennis te maken met de oprichtster Sheovan Deira.
 • SUUT is een studentenvereniging voor Surinaamse studenten van Universiteit Twente in Enschede.

Caribische studentenverenigingen:

 • Dutch Caribbean Association in Rotterdam is a registered association at the Erasmus University that aims to provide a safe space and community for everyone interested in joining while keeping a focus on the Dutch Caribbean culture.. Klik hier voor meer informatie (in het Engels).
 • Caribe in Eindhoven wishes to create a sense of belonging and home for Caribbeans within the Netherlands, while also allowing others to experience our warm energy and connection. Klik hier voor meer informatie (in het Engels).