De lijst van officiële documenten die je nodig hebt voor je inschrijving, krijg je van de opleiding. Houd dus jouw e-mail goed in de gaten voor verdere instructies.

Een document dat in het ene land rechtsgeldig is, is dat niet automatisch in het andere land. Daarom moeten officiële buitenlandse documenten voor gebruik in Nederland worden gelegaliseerd. Soms is een apostillestempel op het document voldoende. Suriname behoort gelukkig tot de apostillelanden, waardoor de procedure makkelijker verloopt. Officiële buitenlandse bewijsdocumenten zijn bijvoorbeeld geboorteakten en uittreksels. Het apostilleren van deze documenten kan veel tijd in beslag nemen, begin dus minimaal 1 maand – maar maximaal 3 maanden – met het indienen van je aanvraag bij CBB en vervolgens het apostilleren van de opgevraagde documenten bij het Hof van Justitie en Politie.

Je kunt hiervoor maandag tot en met vrijdag tussen 07.30-13.00 uur terecht bij het loket in het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat no. 5. Naast de documenten die een apostillestempel moeten ontvangen, moet je ook een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort) meenemen en de kosten met gepast geld betalen. Bezoek de website van het Hof van Justitie en Politie voor meer informatie en contactgegevens: rechtspraak.sr.

Van de opleiding krijg je een lijst van documenten die je moet indienen, maar de standaard documenten die alle internationale studenten, ongeacht hun (gekozen) opleiding, moeten aanleveren zijn:

  • Betaling van het collegegeld en de kosten voor de visumaanvraag
  • Bewijs van voldoende middelen van bestaan
  • Antecedentenverklaring
  • Een gescande kopie van je paspoort (inclusief een gescande kopie van alle gestempelde pagina’s)